Blog Wensballonnen

09-03-2018
door Rob Selen


Hoe steek je een wens ballon aan?

Een wens ballon is vergelijkbaar met een hele luchtballon: de lucht die zich in de ballon bevindt wordt door een brander opgewarmd. Aangezien warme lucht een lagere dichtheid en dus ook een lager gewicht heeft dan de omringende lucht gaat de ballon zweven, warme lucht stijgt immers omhoog.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat het gewicht van de lantaarn laag genoeg is om dat mogelijk te maken, het spreekt voor zich dat onze lantaarns zodanig ontworpen zijn dat dat mogelijk is.

Helaas kent niet iedereen deze natuurwetten en niet altijd wordt de gebruiksaanwijzing gelezen, want ook daar staat helder beschreven hoe het best vliegende lantaarns op te laten.

Op de foto links is te zien hoe het niet moet, de vlam brandt maar de hete lucht komt niet in de lantaarn terecht maar stijgt ongebruikt naar boven. De kans is klein dat deze vliegende lantaarns zullen doen waarvoor ze ontworpen zijn namelijk vliegen.

Op de foto rechts is te zien hoe het wel moet, iemand houdt de lantaarn van boven vast terwijl iemand anders de brander aansteekt.

Tip: hoe meer van de 4 hoekjes van de brander aangestoken worden, des te sneller zal de vlam zich ontwikkelen en zal daardoor eerder zal de lucht in de ballon opwarmen en maken dat deze begint te zweven. Gewoonlijk duurt dat tot maximaal 90 seconden.

Onze wensballonnen oplaten is niet moeilijk!

Wensballonnen verjaardag

22-09-2021
door Rob Selen


Wensballonnen voor een verjaardag kopen dan simpel via onze website, we hebben diverse gunstig geprijsde pakketten in de aanbieding. We kunnen de vliegende lantaarns ook personaliseren met een tekst of een foto, is altijd leuk. Iedere wish balloon mag een verschillende afbeelding bevatten, of verschillende teksten. Bestel op tijd om teleurstellingen te voorkomen, PostNL is meestal punctueel, maar soms hebben ze een dag extra nodig, dus wacht niet te lang. Wens ballon nodig voor de feestdagen en oud en nieuw? Daar geldt hetzelfde voor, vermijd de drukt van de feestdagen met alle vertragingen van dien, bestel ze rustig een maand van tevoren, ze hebben geen uiterste houdbaarheidsdatum dus kan gerust.

Candlebags en J.W. Marriott

22-09-2021
door Rob Selen


Candlebags voor een bruiloft bestellen kan heel eenvoudig via onze website. Ze vinden ons zelfs vanuit Venetië. Deze foto is genomen op het privé eiland van het J.W. Marriott hotel wat tegenover het San Marco plein ligt.

Toen we de bestelling eenmaal hadden zijn we ze zelf gaan brengen en hebben er een kleine vakantie van gemaakt. Er is geen betere excuus om een dagje Venetië te doen, altijd de moeite waard om rond te lopen en de Venetiaanse Chichetti te eten, kleine hapjes veelal met vis, echt een aanrader. Topper is wel de Mozzarella in Carrozza met ansjovis, dat is mozzarelle in een deeglaagje die vervolgens gefrituurd wordt! Sorry, ik dwaal af.....

Het Marriott hotel bereik je met hun eigen boot die vertrekt vanaf het San Marco plein, ook de tocht is de moeite waard.

Effect van onze lazy lichtzakken was absoluut magisch te noemen, er stonden er 1000 verspreid in de enorme tuin, en hebben het geheel verlicht tot in de late uurtjes vanwege de speciale waxine lichtjes met een lange brandduur van 8 uur

Gepersonaliseerde wensballonnen bestellen

20-09-2021
door Rob Selen

Waar kun je gepersonaliseerde wensballonnen bestellen? 

Ze zijn via onze website heel eenvoudig te bestellen, kies het aantal, minimum is 1 wens ballon, vervolgens de tekst en-of afbeelding laden, afrekenen en klaar. Bij kleine aantallen kan er snel geleverd worden, soms nog dezelfde dag, bij grotere aantallen kan het wat langer duren. 

Gepersonaliseerde wensballonnen ofwel vliegende lantaarns worden ingezet voor verschillende doeleinden, in dit specifieke geval als reclame voor Bacardi in Rome. We zijn heel lang actief geweest in Italie, en nog steeds hebben we daar heel veel klanten zitten die ons weten te vinden. Deze reclame wensballonnen kunnen we ook voor u versturen naar klanten, dit soort mailings bieden wij ook aan, neem contact met ons voor een gepersonaliseerde offerte.

Wensballonnen voor een bruiloft

20-09-2021
door Rob Selen

Wensballonnen voor een trouwerij bestellen kan heel eenvoudig via onze website. We hebben standaard scherp geprijsde pakketten voor bruiloften, maar ook gepersonaliseerde versies, in dit geval van een koppel uit Florence alweer een aantal jaren geleden. De bruiloft afsluiten met als dan niet gepersonaliseerde wensballonnen is heel bijzonder bijna magisch, iets wat iedereen zich zal blijven herinneren. Belangrijk is veilige wensballonnen te kopen die de eisen van het NVWA, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit respecteren. Maar daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.Bedrukte reclame candlebags

19-09-2021
door Rob SelenReclame candlebags kopen, waar doe je dat? Via onze website kun je heel eenvoudig kleine en grote aantallen gepersonaliseerde candlebags bestellen. Kies de maat, kies het aantal, te drukken bestand laden, in de winkelwagen, afrekenen en klaar. Bij kleine aantallen is een zeer snelle verzending mogelijk, soms zelfs nog dezelfde dag, bij grotere aantallen duurt het wat langer.

Afgebeelde candle bag of papieren lichtzak is een volvlak bedrukking in opdracht van Amaretto di Saronno. Afgebeeld op deze papieren zakjes staat de kaart van Sicilie samen de naam en het logo van Duca di Salaparuta, de wijntak van Amaretto di Saronno.

Ze zijn destijds gemaakt als relatiegeschenk voor klanten en verstuurd als mailing, iets wat ook wij voor u kunnen organiseren.

Gepersonaliseerde candlebags

18-09-2021
door Rob SelenDeze post gaat over onze candlebags die bedrukt kunnen worden met een datgene wat u ons aanreikt, of geperforeerde candlebags die bedrukt zijn. Waar kopen? Probleemloos via onze website. En dat kan al vanaf 10 stuks! Maar ook grote aantallen kunnen we probleemloos voor u regelen. Daarnaast kunnen we de service van mailing aanbieden waarbij we deze bedrukte papieren zakken naar klanten of medewerkers sturen met een persoonlijk kaartje en met of zonder waxine lichtje in een bijzondere of normale envelop, met of zonder logo. U vraagt het, wij regelen het voor u.

Maar even terug naar Tavan, hij is geboren op 5 november 1949 in Andreis, een klein geisoleerd bergdorp in Friuli Italie. Hij verliest op 16 jarige leeftijd zijn moeder wat een grote indruk op hem maakt. Vanaf jong kampt hij met mentale problemen en wordt daarvoor regelmatig opgenomen. Doordat hij deels invalide is daardoor krijgt hij een klein pensioen toegekend. De combinatie van zijn ziekte, eenzaamheid, het zware geisoleerde leven in de bergen met beperkte middelen maakt dat hij vanuit zijn binnenste hele instinctieve poesie maakt, die lijkt te verrijzen uit de complexiteit en het lijden dat hem zijn hele leven achtervolgt heeft.

Op zijn best is hij als hij de overweldigende natuur van de omgeving rond Andreis beschrijft. Een van zijn meest mooie vind ik zelf hoe hij de gloeiwormpjes beschrijft, hij stond door zijn simpele leven heel dicht bij de natuur, net zoals onze candlebags op het gras.

LED Lampjes voor ballonnen

17-09-2021
door Rob SelenOp zoek naar LED lampjes voor ballonnen, candlebags, lichtzakken, lantaarns?

Je kunt ze heel simpel kopen via onze website. Ze zijn er 10 stuk verpakt en heel simpel in gebruik. Elk LED lampje heeft een plastic lipje, trek je dat eruit dan gaat het lampje branden. We geven aan dat het probleemloos 72 uur licht geeft, we hebben klanten die ons vertellen dat ook 6 dagen geen probleem is. We kunnen dus rustig stellen dat een dergelijk lampje een zeer lange brandduur heeft, en dat is altijd wel prettig.

We krijgen vaak de vraag of LED lampjes biologisch afbreekbaar zijn, het antwoord daarop is nee: LED lampjes zijn niet biologisch afbreekbaar, want ze zijn gemaakt van deels kunststof en bevatten natuurlijk een batterij, en batterijen zijn tot op heden niet biologisch afbreekbaar.

Ze zijn ook uitermate geschikt voor het verlichten van candle bags, wilt u deze zakjes per post als kerstkaart versturen dan kan zo'n lampje simpelweg in de envelop mee verstuurd worden. 

Wilt u ze laten vliegen in een ballon met helium, dan adviseren wij dan ook om deze ballonnen te fixeren met een touwtje. Op die manier kunt u ze de hele avond bewonderen terwijl ze boven het feest zweven. En de kids kunnen ze na afloop mee naar huis nemen waar ze nog dagen licht geven. Dat is veel leuker en vervolgens ook nog veel beter voor het milieu.

Wilt u ze laten vliegen dan heeft u ballonnen nodig die voldoende groot zijn om het gewicht te kunnen dragen, minimaal 30 cm. 

Onze ballonnen zijn ook niet biologisch afbreekbaar maar vergaan wel in hele kleine miniscule stukjes onder invloed van licht.

EARTH HOUR 24 maart 2019

24-03-2019
door Rob Selen

WWF EARTH HOUR 2019: We zijn de technisch partner WWF Italie, onze vliegende lantaarns en candle bags hebben vanaf 2011 Italiaanse Earth Hour verlicht. Gedurende dit internationale event wordt het licht in alle wereldsteden uitgeschakeld als symbool voor het gevecht tegen klimaat verandering om onze toekomst zeker te stellen.

In de foto hierboven Matera de Europese culturele hoofdstad 2019 waar onze de bedrukte candle bags gebruikt zullen worden. Deze light bags of licht zakken zijn ook leuk voor andere gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea of reclame doeleinden. Ook restaurants hebben deze papieren zakken gemaakt van brandvertragend papier ontdekt voor het presenteren van het dag menu of de nieuwe wijn.

menu op een candle bag gedrukt

Historie van vliegende lantaarns

27-01-2019
door Rob Selen

Vliegende lantaarns, ofwel Wensballonnen zoals we ze nu noemen zijn ontstaan in het Cina tijdens de derde eeuw na Christus. Ze zijn uitgevonden door de Chinese politicus Zhuge Liang, militair, strateeg en uitvinder. Het is zijn beleefdheidsnaam Kongming die nog steeds verbonden is aan deze papieren lantaarns: "Kongming Lantaarn". Het verhaal is dat Kongming tijdens een veldtocht ingesloten wordt in Pingyan door Sima Yi, en dat in het jaar 231 na Christus. Kongming gebruikt deze hete lucht ballonnen om berichten te sturen naar zijn hulptroepen. Een ander reden waarom een wens ballon de naam Kongming krijgt is de gelijkenis van de lantaarn met het hoofddeksel van Zhuge Liang.

Na de toepassing gedurende de oorlog wordt het oplaten van deze lantaarns overgenomen door de lokale bevolking gedurende festiviteiten samen met het traditionele vuurwerk. Het was de overtuiging dat de lantaarns alle ellende weg voert en dat ze voorspoed en geluk brengen, hoe hoger ze vliegen des te beter. Vervolgens worden de lantaarns ook gebruikt door monniken, de vlam van de wijsheid. Nog steeds zijn wensballonnen onlosmakelijk verbonden met Chinese festiviteiten, met oud en nieuw worden er honderdduizenden opgelopen van deze Khoom Fay lantaarns, de elfen van de hemel.

Vanaf het eerst gedocumenteerde gebruik van hete lucht ballonnen in China in het jaar 231 verstrijken 1478 jaar voordat deze deze kleine zwevers in Europa terecht komen. Het is de Portugese presbyter Bartolomeu de Gusmão die in 1709 in Lissabon (Portugal) er in slaagt om een kleine papieren luchtballon 4 meter hoog te laten vliegen ten overstaan van koning Giovanni V.

Nostre Lanterne Volanti volano anche da sole

01-09-2018
door Rob Selen

We proberen al heel lang uit te leggen dat onze wensballonnen ontzettend simpel zijn in gebruik. Deze week kregen we een fimpje van een klant uit Italie, Carlo, hij laat zien dat onze lantaarns ook in autonomie kunnen vliegen!

Dat dit kan toont aan dat het papier van optimale kwaliteit is, brandwerend, en de brander qua capaciteit optimaal.