Blog Wensballonnen

09-03-2018
door Rob Selen


Hoe steek je een wens ballon aan?

Een wens ballon is vergelijkbaar met een hele luchtballon: de lucht die zich in de ballon bevindt wordt door een brander opgewarmd. Aangezien warme lucht een lagere dichtheid en dus ook een lager gewicht heeft dan de omringende lucht gaat de ballon zweven, warme lucht stijgt immers omhoog.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat het gewicht van de lantaarn laag genoeg is om dat mogelijk te maken, het spreekt voor zich dat onze lantaarns zodanig ontworpen zijn dat dat mogelijk is.

Helaas kent niet iedereen deze natuurwetten en niet altijd wordt de gebruiksaanwijzing gelezen, want ook daar staat helder beschreven hoe het best vliegende lantaarns op te laten.

Op de foto links is te zien hoe het niet moet, de vlam brandt maar de hete lucht komt niet in de lantaarn terecht maar stijgt ongebruikt naar boven. De kans is klein dat deze vliegende lantaarns zullen doen waarvoor ze ontworpen zijn namelijk vliegen.

Op de foto rechts is te zien hoe het wel moet, iemand houdt de lantaarn van boven vast terwijl iemand anders de brander aansteekt.

Tip: hoe meer van de 4 hoekjes van de brander aangestoken worden, des te sneller zal de vlam zich ontwikkelen en zal daardoor eerder zal de lucht in de ballon opwarmen en maken dat deze begint te zweven. Gewoonlijk duurt dat tot maximaal 90 seconden.

Onze wensballonnen oplaten is niet moeilijk!

Onze wensballonnen voor Wereldkampioenschappen

20-02-2013
door Rob Selen


Het oplaten van onze vliegende lantaarns was een fundamenteel onderdeel van de openings ceremonie gedurende het wereldkampioenschap langlauf in Valledifassa 2013. Sponsor Viessmann heeft voor de gelegenheid de lantaarns laten voorzien van zijn logo, een en ander werd live uitgezonden op RAI sport.

Viessmann, een van de grootse producenten van verwarmingsinstallaties, was de grootste sponsor van dit mondiale evenement. Een van hun speerpunten is veiligheid, het is dus niet vreemd dat ze voor onze wensballonnen gekozen hebben. Voor dit speciale evenement hebben we deze vliegende hete luchtballonnen voorzien van het Viessmann logo. Een perfecte manier om publiciteit te genereren, niet alleen voor Viessmann maar ook voor ons.

Het was dan ook geen verrassing dat na Viessmann vele anderen bij ons aangeklopt hebben voor deze gepersonaliseerde wensballonnen om de hemel mee te verlichten, het is een spectaculaire manier van reclame maken en het behoeft geen groot budget. Een publiciteitsstunt met wensballonnen is een garantie dat je logo veel gedeeld zal worden op Facebook, Instagram, Pinterest of andere social media. Bestel onze wensballonnen met uw logo en laat ze vliegen!

Na vele jaren research is onze wensballonnen zodanig geconstrueerd dat het heel simpel is om ze op te laten: open de lantaarn, steek de brander aan en 90 seconde later vliegt hij al met of zonder uw logo tot een hoogte van 600 - 800 m.

Sommigen vinden de combinatie van dun papier en een open vlam griezelig, en dat is begrijpelijk. Geen zorgen, ook daar hebben we over nagedacht! De originele wensballonnen werden gemaakt met gewoon papier, als de vlam het papier raakt zal deze in vlammen opgaan. Dit kan gebeuren tijdens het opwarmen maar ook tijdens de vlucht: niemand wil een tweede 'Hindenburg ramp' creƫren, toch? Voor wie het drama niet kent, de Hindenburg was een enorme zeppelin gevuld met waterstof gas die tijdens zijn laatste vlucht in 1937 vlam vatte en brandend uit de lucht viel.

Hindenburg heeft ons geleerd dat we geen brandbare materialen moeten gebruiken, en dat is waarom we ervoor kiezen om onze lantaarns van brandwerend papier te maken. Ze vliegen tot een hoogte van maximaal 800 meter, doven en zweven dan langzaam terug naar aarde. De wensballonnen zijn vervolgens biologisch afbreekbaar.Wensballonnen voor reclame doeleinden

02-12-2010
door Rob Selen

Il 2 dicembre 2010 abbiamo ENI en Lanterne Volanti

We kregen een e-mail op 2 december 2010 van de regisseur van deze reclame film na de opnames, vrij vertaald schreef hij ons het volgende:

Hi guys,

Ik ken jullie lantaarns van een reclamefilm die ik gedraaid heb in Rome voor ENI (ik ben de artdirector Fotografie) waar we ze gebruikt hebben.

Ik woon zelf in Mallorca op het platte land en heb gedacht dat het leuk zou zijn ze een avond te gebruiken (oud en nieuw?), ik heb een dochtertje van 2 en denk dat ze dit leuker zal vinden dan het gebruikelijke vuurwerk....

Hoop dat het weer dezelfe witte zijn die als toen voor het evenement in Rome met de gratis rode vliegende lantaarn, de voordeel verpakking 20.

p.s. op onderstaande link kunnen jullie de film zien die we destijds gedraaid hebben voor ENI met de vliegende lantaarns. Een vriendelijke groet aan jullie allemaal.


Chinees cultureel jaar Italie 2010

05-10-2010
door Rob Selen

Oost ontmoet West!

Op 5 en 6 October 2010 heeft de Chinese premier Wen de regeringsleider van Italie ontmoet in het kader van de opening van het Chinees cultureel jaar in Italie.

Deze belangrijke ontmoeting vindt plaats in Rome, de stad kleurt keizerlijk rood en goud, ook het Collosseum veranderd van kleur deze twee dagen.

Het waren uiteindelijk onze 75 hangende lantaarns die de straat aan weerszijden naar het Colosseum versierden, een uitzonderlijk project wetende dat ze bij ons besteld werden door de Chinese ambassade. Deze elegante stoffen lantaarns met een doorsnede van 140 cm als symbool voor de uitwisseling tussen Italie en China op gebied van handel en cultuur.


Onze hangende lantaarns in de Fori Imperiali te Rome op 5 en 6 October 2010 ter gelegenheid van het bezoek van de cinese premier Wen aan Rome.

De Chinese ambassade gaf deze lantaarns cadeau aan Rome ter gelegenheid van het cultureel China jaar in Italie.

BACARDI wensballonnen eiland

28-07-2009
door Rob Selen

Bacardi Island

Deze wereldwijde reclame voor Bacardi Rum is geschoten in Malta en Vancouver. Director: Sam Brown. Creative team: Mark Waldron / Dave Godfree. Agency: RKCR/Y&R. Creative director: Damon Collins. Year: 2009

Origineel idee: als er midden op zee geen plek is om te feesten dan maken we een plek. Leuk detail zijn natuurlijk de wensballonnen die vanaf het gecreƫerde eiland de lucht in gaan. Muziek, Bacardi, Wensballonnen ofwel kort samengevat: FEEST, het gaat allemaal prima samen, daar waar onze wensballonnen zijn gebeurd altijd iets bijzonders!

Grappig detail, jaren later besteld Bacardi Rum 1000 wensballonnen met hun logo er op gedrukt, helaas hebben we geen opnamen daarvan....