Onze wensballonnen voor Wereldkampioenschappen

20-02-2013
door Rob Selen


Het oplaten van onze vliegende lantaarns was een fundamenteel onderdeel van de openings ceremonie gedurende het wereldkampioenschap langlauf in Valledifassa 2013. Sponsor Viessmann heeft voor de gelegenheid de lantaarns laten voorzien van zijn logo, een en ander werd live uitgezonden op RAI sport.

Viessmann, een van de grootse producenten van verwarmingsinstallaties, was de grootste sponsor van dit mondiale evenement. Een van hun speerpunten is veiligheid, het is dus niet vreemd dat ze voor onze wensballonnen gekozen hebben. Voor dit speciale evenement hebben we deze vliegende hete luchtballonnen voorzien van het Viessmann logo. Een perfecte manier om publiciteit te genereren, niet alleen voor Viessmann maar ook voor ons.

Het was dan ook geen verrassing dat na Viessmann vele anderen bij ons aangeklopt hebben voor deze gepersonaliseerde wensballonnen om de hemel mee te verlichten, het is een spectaculaire manier van reclame maken en het behoeft geen groot budget. Een publiciteitsstunt met wensballonnen is een garantie dat je logo veel gedeeld zal worden op Facebook, Instagram, Pinterest of andere social media. Bestel onze wensballonnen met uw logo en laat ze vliegen!

Na vele jaren research is onze wensballonnen zodanig geconstrueerd dat het heel simpel is om ze op te laten: open de lantaarn, steek de brander aan en 90 seconde later vliegt hij al met of zonder uw logo tot een hoogte van 600 - 800 m.

Sommigen vinden de combinatie van dun papier en een open vlam griezelig, en dat is begrijpelijk. Geen zorgen, ook daar hebben we over nagedacht! De originele wensballonnen werden gemaakt met gewoon papier, als de vlam het papier raakt zal deze in vlammen opgaan. Dit kan gebeuren tijdens het opwarmen maar ook tijdens de vlucht: niemand wil een tweede 'Hindenburg ramp' creƫren, toch? Voor wie het drama niet kent, de Hindenburg was een enorme zeppelin gevuld met waterstof gas die tijdens zijn laatste vlucht in 1937 vlam vatte en brandend uit de lucht viel.

Hindenburg heeft ons geleerd dat we geen brandbare materialen moeten gebruiken, en dat is waarom we ervoor kiezen om onze lantaarns van brandwerend papier te maken. Ze vliegen tot een hoogte van maximaal 800 meter, doven en zweven dan langzaam terug naar aarde. De wensballonnen zijn vervolgens biologisch afbreekbaar.Pinterest