Midnight Sun en Lanterne Volanti

31-03-2018
door Rob Selen

Wat hebben vliegende lantaarns met de film Midnight Sun, die nu in de bioscopen draait, te maken? Ogenschijnlijk helemaal niks, ware het niet dat ze ons (Lanterne Volanti) in 2010 gevraagd hebben om mee te werken aan een documentaire over deze zelfde vreselijke ziekte.

De documentaire "The dark side of the Sun”, gemaakt door de Italiaanse groep Citrullo en geschoten in de VS, gaat over kinderen die lijden aan deze zelfde stoornis.

Het verhaal speelt zich af in een zomerkamp met de naam Camp Sundown. Hier komen deze kinderen elk jaar bij elkaar om ondanks alles toch nog een min of meer normale zomervakantie te hebben. Ze slapen overdag en mogen s’nachts met zijn allen buiten spelen, iets wat ze normaliter niet kunnen doen.

Aangezien het s’nachts donker is waren er gadgets nodig om licht in de duisternis te brengen, en daar kwamen wij om de hoek, in de film zijn onze wensballonnen, candle bags en drijflantaarns gebruikt. Onze gebruiksaanwijzing is trouwens gemaakt met beelden van de film.

Het was een aangrijpend project waar we met veel enthousiasme aan meegewerkt hebben, de blijdschap van deze kinderen was ontroerend en het maakte de inspanning dubbel en dwars waard.


We werden in 2011 aangenaam verrast door een telefoontje van de regisseur Carlo Hinterman, met de mededeling dat de film gepresenteerd zou worden tijdens het Filmfestival van Rome en of we zin hadden om ook naar de premiere wilden komen! Dat laat je je natuurlijk geen twee keer zeggen, en zo stonden we op 4 november 2011, een kwartiertje na Richard Gere, als echte VIPs met hele groep anderen die meegewerkt hebben aan de film op ’The Red Carpet’ in Rome, werkelijk heel bijzonder om dat een keer mee te mogen maken. Het spreekt voor zich dat niet wij maar de kinderen uit de film de echte sterren waren!

Kijk ook eens op de Facebook pagina voor meer informatie.
Pinterest