Progetti

Bloemlezing

Het zou te ver gaan om alle evenementen die opgesierd zijn met onze lantaarns gedaan op deze pagina te laten zien, we hebben er voor u een aantal gekozen.

Wereldkampioenschap Langlauf 2013

Het oplaten van onze vliegende lantaarns was een fundamenteel onderdeel van de openings ceremonie gedurende het wereldkampioenschap langlauf in Valledifassa 2013. Sponsor Viessmann heeft voor de gelegenheid de lantaarns laten voorzien van zijn logo, een en ander werd live uitgezonden op RAI sport.


The Dark Side of the sun

De film “The Dark Side of the Sun” is gepresenteerd gedurende het Internationaal Film Festival in Rome op 4-11-2011 en is een co productie van Rai Cinema – Doc3, DR2 (Deense Nationale TV), NHK(Japanse Nationale TV), YLE (Finse Nationale TV)) en gedistribueerd door Film Transit, award winnaar op het festival Hot Docs in Canada.

De film beschrijft treffend een zeldzame aandoening Xeroderma Pigmentosum, die een aantal kinderen op aarde dwingt te leven zonder daglicht. Onderwerp is Camp Sundown waar al deze kinderen met XP in de zomer bij elkaar komen om samen te spelen als de zon al lang onder is gegaan.

Lanterne Volanti (NL) en Mille Belle Cose SRL (It) hebben bijgedragen aan dit project door advies en assistentie gedurende de productie. Onze lantaarns en candle bags zijn gebruikt om de kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen. Het was voor ons een heel bijzonder en tevens emotioneel project.ENI en Lanterne Volanti

We kregen een e-mail van de regisseur van deze reclame film na de opnames, vrij vertaald schreef hij ons het volgende:

Ik ken jullie lantaarns van een reclamefilm die ik gedraaid heb in Rome voor ENI (ik ben de artdirector Fotografie) waar we ze gebruikt hebben.

Ik woon zelf in Mallorca op het platte land en heb gedacht dat het leuk zou zijn ze een avond te gebruiken (oud en nieuw?), ik heb een dochtertje van 2 en denk dat ze dit leuker zal vinden dan het gebruikelijke vuurwerk.... Hoop dat het weer dezelfe witte zijn die als toen voor het evenement in Rome met de gratis rode vliegende lantaarn.

p.s. op onderstaande link kunnen jullie de film zien die we destijds gedraaid hebben voor ENI met de vliegende lantaarns. Een vriendelijke groet aan jullie allemaal.


Speciaal project:

Onze lantaarns in via Fori dei Imperiali te Rome de avond van 5 oktober 2010 ter gelegenheid van de opening van het Chinees Cultureel Jaar in Italië in het bijzijn van de Italiaanse en Chinese premier. Was een bijzondere ervaring, het Colosseum versieren doe je immer niet elke dag!


WWF Earth Hour

We zijn de technisch partner van het WWF in Italie, onze vliegende lantaarns en candlebags hebben sinds 2011 het Italiaanse Earth Hour verlicht, gedurende dit internationale event wordt het licht in alle wereldsteden uitgeschakeld als symbool voor het gevecht tegen klimaat verandering om onze toekomst zeker te stellen.

Candle bags WWF www.lanternevolanti.com


Bedrijfsfeest in het Koninklijk Paleis te Turijn (Venaria Reale Torino)

Jubileum feest gevierd op deze schitterende locatie en afgesloten met het oplaten van in dit geval Thaise Lantaarns.


Bacardi Island

Deze commercial zal u wel bekend zijn, en niet alleen vanwege de vliegende lantaarns.